shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Teampagina U10

Jeugdsponsors

Verslag derde wedstrijd

Op een zonnige zaterdagochtend trokken de U10 van Tervant naar THES. Slechts negen spelers op het appel, waarbij dan nog een geblesseerde Jasmijn. Zoals de afgelopen weken wel vaker het geval was, begonnen we erg rommelig met veel spelers op een hoopje in het middenveld. Het draaide niet echt en zoals dat dan zo vaak gaat, scoort je tegenstander zowat bij elke aanval. Te weinig initiatief aan de bal, te weinig overzicht in balbezit en veel te weinig doortastend verdedigen maakte dat onze jongens en meisjes aan de rust een paar goals in het krijt stonden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er bij THES een erg goede keeper in doel stond die de zeldzame kansen van Tervant zonder probleem onschadelijk maakte.
 
Er volgde een goed gesprek aan de rust en er werd een plan gesmeed om de tweede helft te gaan winnen. Jasmijn ging de goal in en deed dat voortreffelijk, met slechts één tegengoal tot gevolg in de hele tweede helft! Jasmijn hield o.m. een afgeweken bal tegen met een ultieme voetveeg. Maar niet alleen in doel draaide het vlot. Er viel opeens warempel een spelsysteem te ontwaren. Lex en Giel combineerden de hele tweede helft sterk op links en zorgden voortdurend voor gevaar. Stella kwam in de spits te staan en werd een ware gesel voor de logge THES-defensie. Het gevolg laat zich raden en Stella scoorde haar allereerste doelpunt! Het eerste van vele, ongetwijfeld! Ook Quinten, de enige die in de eerste helft overeind was gebleven, bleef zich slim vrijlopen en de bal vragen.  
 
De U10 overspoelden nu bij vlagen die van THES en bleven druk zetten op het doel van de tegenstander. Jonah en Lenn kwamen nog tot scoren – net te weinig om THES bij te benen, maar toch dag en nacht verschil met de eerste helft. Na de match pakte keeper Jasmijn meer dan de helft van de penalty’s van de tegenstander en zo werd de match toch nog met een prima gevoel afgesloten.

Sfeerbeelden U10

Trainingsuren

  Dag Uur Plaats
  Maandag  18:15 – 19:30 Terrein C1
  Woensdag  18:15 – 19:30 Terrein C1

Maandschema's

Best of Belgian Football

Kalender ploeg
De meest correcte seizoenskalenders vind je altijd op de site van de Koninklijke Belgische voetbalbond. Mobiel kan dit best via de ‘Best of Belgium Football’-app. Zowel de app als de kalenders kan je bereiken door te klikken op onderstaand logo.bbfknopkopie
De gemakkelijkste manier is via het stamnummer 08121, maar het lukt ook via de clubnaam A.C.Tervant (puntjes gebruiken!!).
Selecteer vervolgens het juiste team. Bij de installatie van de app opletten dat je de juiste neemt (Best of BELGIAN FOOTBALL), en eens de app geïnstalleerd is kan je je favoriete teams en spelers kiezen en verder volgen.

Verslag eerste wedstrijd

De kop is eraf! Onze U10 begonnen hun seizoen in de één-ster-competitie met een ploeg vol goede bedoelingen. Ze spelen vanaf dit jaar 8 tegen 8 op een groter veld dan ze gewend waren. Thuis tegen Ham werd het een stevige wedstrijd. De jongens van Ham waren sterk en fel en telden meerdere goede voetballers in hun rangen. Bij de U10 van Tervant debuteerden Jasmijn en Stella in het voetbal. Beide meiden zouden een meer dan verdienstelijke wedstrijd spelen!
 
De eerste helft hielden de paarsen gelijke tred met hun tegenstanders. Centrale verdediger Thorbe  hield de boel achteraan goed gesloten en vooraan kon Jonah een paar keer goed uitbreken en zijn zware linker wapenen. De eerste helft werd afgesloten met een kleine achterstand en drie doelpunten gescoord. De tweede helft nam de fysieke dominantie van Ham toe en de onzen geraakten nauwelijks meer van hun doel weg. Ham bouwde de score stelselmatig uit tot net in de dubbele cijfers, ondanks voortreffelijk werk van keeper-met-frisse-tegenzin Lex. Ook nog een pluim voor Jasmijn en Stella die onvermoeibaar op en af bleven draven in hun eerste match en defensief verschillende keren op cruciale momenten ingrepen.
 
Dat onze ploeg, ondanks de nederlaag, het hoofd niet lieten zakken, bewees de afsluitende penaltyreeks. Op één na ging elke strafschop binnen en keeper Lex pareerde met brio een handvol strafschoppen van Ham! Een knappe afsluiter van een moeilijke, maar leerzame wedstrijd.
Trainers en afgevaardigden: Medaer Chris (A) Poels Tamara (A) D’Amires Luca (T) Van Rethy Werner (A) Moonen Peter (A) Puttevils Michel (T)          
Staan (van links naar rechts): Rizzuto Dilano  Puttevils Elias  Vural Eser  Schraepen Sam Aercus Milo Van Rethy Brecht Vandervenne Kobe Vandervelpen Rune Moonen Michiel    
Zittend (van links naar rechts): Xander Jordens Peremans Randy De Loore Elias Claes Wout Severyns Vince Medear Kaylee Puttevils Farah Pauwels Arthur Maes Timon D’Amires Gianni Himma Anwar
Niet op de foto: Krol Kiona Kril Kato Sas Liam Jacobs Ferre