shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Teampagina U10

Trainers en afgevaardigden: Vandeweyer Jan (A) Herremans Michael (T)        
Staand (van links naar rechts): Herremans Jasmijn Molenberghs Giel Herremans Jonah Van Doninck Lenn    
Zittend (van links naar rechts): Luts Stella Tundo Diego Vandeweyer Senne Thijs Quinten Quintens Lex Dezza Mohammed
Niet op de foto: Molenberghs Dave (A) Van Doninck Peter (A) Derwael Thorbe Schroven Noah    

Jeugdsponsors

Verslag 23e wedstrijd

Op een zonnige, maar koude zaterdagmiddag maakten onze U10A de korte verplaatsing naar Gestel. Met Lex, Noah en Thorbe miste de ploeg drie goede en stevige spelers. Belangrijk, want Gestel stelde een grote ploeg op en hanteerde een ouderwetse kick-and-rush.
 
De toon werd al gezet in de eerste minuten, met Gestelspelers die ballen buiten trapten, een grote centrale verdediger die de bal naar voor jaste, en een spelsysteem dat erop gericht was om de bal zo snel mogelijk bij een erg goeie spits te krijgen. In een zeer faire match met een bijzonder goede scheidsrechter van een jaar of 14 moesten onze spelers dus stevig het duel ingaan – en dat deden ze ook in een match die behoorlijk goed over en weer ging.
 
Maar omdat tradities er zijn om gerespecteerd te worden, ging de eerste de beste bal van Gestel er weer eens in. Een speler van Gestel trapte van ver op doel, waarna keeper Giel naast de bal trapte in plaats van de bal met de handen tegen te houden. Welke keeper we dit seizoen ook opstellen, we krijgen dit soort goals elke match tegen. Giel herpakte zich wel knap door goed uit zijn doel te komen bij enkele uitbraken van Gestel!
 
De spelers van Tervant gingen onvervaard het duel aan met de grote Gestelspelers, maar het verschil in kilo’s en centimeters manifesteerde zich duidelijk – vooral in ons offensief compartiment. Spits Jasmijn speelde sterk als pivot, maar geraakte niet voor doel. Ook onze vleugelspitsen kwamen niet tot schieten. Enkel nummer 10 Jonah maakte zich verschillende keren goed vrij en trapte meerdere keren mooi op doel. Zo scoorde hij ook een knap doelpunt! In tegenstelling tot de vorige match liet hij ook wat meer de bal gaan in plaats van zich telkens vast te lopen. En omdat Diego met een goede corner een tegenstander dwong van in eigen doel te trappen, gingen we de rust in met een kleine achterstand.
 
Jonah ging het doel in, Stella verhuisde naar de tien en Giel ging als spits spelen om daar het duel aan te gaan. Quinten pakte uit met een mooi schot op de lat, Senne bleef zich manmoedig in de duels smijten, Mohamed beet zich als laatste man vast in de spits van de tegenstander en Stella ging onvermoeibaar op en af. Ook Lenn deed het als linksachter meer dan behoorlijk op een voor hem ongewone positie. Maar opnieuw incasseerden we een vermijdbaar doelpunt. Keeper Jonah, die op vraag van de trainer wat verder uit zijn doel speelde, verkeek zich op… een verre bal van Gestels centrale verdediger en de bal hobbelde tergend traag in doel. Dat brak de veer een beetje bij onze spelers, en Gestel legde de eindstand vast op 5-2.
 
Een onnodig zware nederlaag, in een duel waarbij aan Tervantzijde geen gebrek aan inzet was. Met een complete ploeg liggen de kansen op een goed resultaat een stuk hoger, want voetballend waren onze U10 zeker de evenknie van dit Gestel. Het ontbreken van een vaste doelman en ons gebrek aan présence voor het doel van de tegenstander breekt ons vaak zuur op en is niet simpel op te lossen. Het is dan ook een grote verdienste van onze spelers dat ze er desondanks bijna elke week de kop voorleggen en keihard werken om goede resultaten te halen! 

 

Sfeerbeelden U10

Trainingsuren

  Dag Uur Plaats
  Maandag  18:15 – 19:30 Terrein C1
  Woensdag  18:15 – 19:30 Terrein C1

Maandschema's

Best of Belgian Football

Kalender ploeg
De meest correcte seizoenskalenders vind je altijd op de site van de Koninklijke Belgische voetbalbond. Mobiel kan dit best via de ‘Best of Belgium Football’-app. Zowel de app als de kalenders kan je bereiken door te klikken op onderstaand logo.bbfknopkopie
De gemakkelijkste manier is via het stamnummer 08121, maar het lukt ook via de clubnaam A.C.Tervant (puntjes gebruiken!!).
Selecteer vervolgens het juiste team. Bij de installatie van de app opletten dat je de juiste neemt (Best of BELGIAN FOOTBALL), en eens de app geïnstalleerd is kan je je favoriete teams en spelers kiezen en verder volgen.

Verslag eerste wedstrijd

De kop is eraf! Onze U10 begonnen hun seizoen in de één-ster-competitie met een ploeg vol goede bedoelingen. Ze spelen vanaf dit jaar 8 tegen 8 op een groter veld dan ze gewend waren. Thuis tegen Ham werd het een stevige wedstrijd. De jongens van Ham waren sterk en fel en telden meerdere goede voetballers in hun rangen. Bij de U10 van Tervant debuteerden Jasmijn en Stella in het voetbal. Beide meiden zouden een meer dan verdienstelijke wedstrijd spelen!
 
De eerste helft hielden de paarsen gelijke tred met hun tegenstanders. Centrale verdediger Thorbe  hield de boel achteraan goed gesloten en vooraan kon Jonah een paar keer goed uitbreken en zijn zware linker wapenen. De eerste helft werd afgesloten met een kleine achterstand en drie doelpunten gescoord. De tweede helft nam de fysieke dominantie van Ham toe en de onzen geraakten nauwelijks meer van hun doel weg. Ham bouwde de score stelselmatig uit tot net in de dubbele cijfers, ondanks voortreffelijk werk van keeper-met-frisse-tegenzin Lex. Ook nog een pluim voor Jasmijn en Stella die onvermoeibaar op en af bleven draven in hun eerste match en defensief verschillende keren op cruciale momenten ingrepen.
 
Dat onze ploeg, ondanks de nederlaag, het hoofd niet lieten zakken, bewees de afsluitende penaltyreeks. Op één na ging elke strafschop binnen en keeper Lex pareerde met brio een handvol strafschoppen van Ham! Een knappe afsluiter van een moeilijke, maar leerzame wedstrijd.

Verslag derde wedstrijd

Op een zonnige zaterdagochtend trokken de U10 van Tervant naar THES. Slechts negen spelers op het appel, waarbij dan nog een geblesseerde Jasmijn. Zoals de afgelopen weken wel vaker het geval was, begonnen we erg rommelig met veel spelers op een hoopje in het middenveld. Het draaide niet echt en zoals dat dan zo vaak gaat, scoort je tegenstander zowat bij elke aanval. Te weinig initiatief aan de bal, te weinig overzicht in balbezit en veel te weinig doortastend verdedigen maakte dat onze jongens en meisjes aan de rust een paar goals in het krijt stonden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er bij THES een erg goede keeper in doel stond die de zeldzame kansen van Tervant zonder probleem onschadelijk maakte.
 
Er volgde een goed gesprek aan de rust en er werd een plan gesmeed om de tweede helft te gaan winnen. Jasmijn ging de goal in en deed dat voortreffelijk, met slechts één tegengoal tot gevolg in de hele tweede helft! Jasmijn hield o.m. een afgeweken bal tegen met een ultieme voetveeg. Maar niet alleen in doel draaide het vlot. Er viel opeens warempel een spelsysteem te ontwaren. Lex en Giel combineerden de hele tweede helft sterk op links en zorgden voortdurend voor gevaar. Stella kwam in de spits te staan en werd een ware gesel voor de logge THES-defensie. Het gevolg laat zich raden en Stella scoorde haar allereerste doelpunt! Het eerste van vele, ongetwijfeld! Ook Quinten, de enige die in de eerste helft overeind was gebleven, bleef zich slim vrijlopen en de bal vragen.  
 
De U10 overspoelden nu bij vlagen die van THES en bleven druk zetten op het doel van de tegenstander. Jonah en Lenn kwamen nog tot scoren – net te weinig om THES bij te benen, maar toch dag en nacht verschil met de eerste helft. Na de match pakte keeper Jasmijn meer dan de helft van de penalty’s van de tegenstander en zo werd de match toch nog met een prima gevoel afgesloten.

Verslag negende wedstrijd

Omdat Linkhout B maar een zes-zeven spelers telt en eigenlijk enkel 5 tegen 5 speelt, waren twee van onze spelers (Thorbe en Noah) bereid om met de thuisploeg mee te spelen. Ze zouden hun plicht meer dan vervullen. De match begon veelbelovend voor onze paarse jongens en meisjes, want ze namen onmiddellijk het heft in hand en drukten Linkhout weg. Quinten, Lex en Senne combineerden goed vooraan en Quinten kon tweemaal mooi afwerken, o.m. met een schot in de winkelhaak. Linkhout kwam onder impuls van de goed voetballende Thorbe en Noah terug in de match en geleidelijk kwam keeper Jasmijn meer onder druk te staan. O.m. door een doelpunt van Thorbe kantelde de wedstrijd en de rust werd bereikt met een 3-2 achterstand. 
 
Tijdens de pauze wisselden we van doelpersoon en Jasmijn verhuisde naar de spits. Giel nam zijn vaste plek onder de lat weer in. Jonah verhuisde naar de verdediging, Stella ging offensief spelen op de rechterflank en Senne nam de linksachter voor zijn rekening. Heel wat geschuif, maar het zorgde er wel voor dat onze U10 het heft weer in handen nam. Meer nog: Tervant kwam onmiddellijk langszij. “Dat gaat te vlot”, dacht keeper Giel en hij trapte prompt naast een slap schotje, waardoor Linkhout weer op voorsprong stond. Maar de onzen lieten zich niet ontmoedigen. Meer nog: verschillende spelers waren opeens helemaal ontketend! Jasmijn maakte de eerste goal uit haar hele voetbalcarrière en vond dat zo leuk dat ze er nog twee bijdeed. Quinten trok zijn aantal op tot maar liefst vier doelpunten en ook Lex, die een sterke match speelde, scoorde drie keer. 
 
Ook Linkhout scoorde nog een paar keer, o.m. door nonchalant balverlies van laatste man Jonah, die bij een dribbelnummer struikelde over de eerste horde. Keeper Giel had ondertussen zijn niveau opgetrokken en weerde een paar harde schoten. Jonah, een keihard werkende Senne en Diego hielden al bij al vlot stand in de verdediging. De eindstand kwam zo op 5-10. Een dik verdiende overwinning op basis van een ijzersterke tweede helft. Met voor een keer drie onverwachte, maar daarom niet minder fraaie goalgetters!